Biografi - Hasse Thor

Hasse Thor, född i Helsingborg i Skåne och jämtlänning sedan 1958 började ganska sent med musiken. Skaffade vid 17 års ålder en gitarr och kom med i ett "källarband" som elbasist något år senare. Renodlade gitarrgrupper var populära i mitten av 60-talet och repertoaren bestod av Spotnicks och Shadowslåtar.

Efter några års uppehåll där Hasse satt på "kammarn" och spelade och sjöng visor kom han med i Gunno Nilssons dansorkester från Offerdal 1972 som sångare och kompgitarrist. Orkestern lades ner efter några år men Hasse och ytterligare två medlemmar fortsatte som festgäng hela 80-talet.

Hasse spelade på skoj in en demotape hos Tommy Anderssons studio i Östersund 1987. Detta för "byrålådan" men den hamnade hos en kopieringsfirma i Jämtland som  absolut ville ge ut den.

Två låtar till "Svenska country-SM" 1989 spelades in och en låt låg maximala 10 veckor på Radio Jämtlands "P4-toppen". Hasse kom nu igång på allvar i studion, CD-skivor spreds ut till olika radiostationer och till dags dato har Hasse producerat nio kassetter och lika många cd-plattor varav den senaste heter "Sången till byn". Allt i egen regi och ur egen plånbok. Hasses mörka röst tillsammans med repertoaren bestående av vis-schlager-country har gått hem bra i stugorna i Sverige, Norge och Finland.

Flitigt spelad i olika önskeprogram är "En liten tussilagosol" som Hasse skrivit ihop med  numera bortgångna Mait Johansson i Skutskär. Även Dan Andersson klassikern ”Gunnar Vägman” är ofta förekommande.

Hasse är ute och sjunger en hel del i olika sammanhang för mogen publik mestadels tillsammans med dragspelaren Ruben Olofsson i ”Hasse Thor med Ruben”

Bokas på telefon 063-21108, 076-8210262 eller via hemsida www.hassethor.com
Försäljning av skivor och kassetter sköts  dels i samband  med spelningar, men även genom  egen postorder och via återförsäljare typ en del skivaffärer och marknadsgubbar.